BlogFotosTopWeeshuis Joko Kope

Sylvia’s Blog: nog een beetje nieuws…

Hallo, hier zijn we weer met goed nieuws…

Zoals gewoonlijk komen leden van AKUYO regelmatig naar Togo om hun humanitair werk te verrichten en om hun petekinderen te bezoeken. Nooit een bezoek van hen zonder elkaar hartelijk te ontmoeten. Ons Annelies en de mama waren weer goed in form om bergen te verzetten. Een leuk bezoekje gehad van hen met Napo en chauffeur Dodji erbij.
Zij steunen financieel Jacky, Dado en Ramdan via meters en peters. Ons ‘maman’ heeft met hen achteraf nog een lekker ontbijtje genoten in Lome om bij te babbelen. Zalig!
Ondertussen hebben we het resultaat van de scanner van Dado via de neuroloog. Niks aan de hand, gelukkig. Hun gedrag heeft andere oorzaken en redenen die we verder zullen proberen te achterhalen.
Voor Noble hebben we de nodige informatie gekregen via de specialiste en de verdere onderzoeken kunnen beginnen.

We hebben eindelijk het kopieerapparaat in bezit. Een dikke dank je wel aan de mensen die hier achter staan. Dit zal ons zeker helpen i.v.m school en andere zaken. Dankzij de stroomgenerator kunnen we het aansluiten. Om hier ergens enkele papieren te kopiëren, ja, daar moet je een paar uurtjes tijd voor nemen.

Dinah is super gelukkig met haar cadeau van haar steunende familie. Het kan haar talent alleen maar verbeteren. En wij allen gaan de tekentoer op.

 

 

De tandartsen van EODEC vergeten ons nooit. Roland met zijn équipe hebben hun rustdag 1 november opgeofferd om de tandjes van onze kids na te kijken. Met vier van de negentien kinderen zijn we nadien naar hun praktijk geweest om hen te laten verzorgen. Er was er maar 1 die een klein gaatje had. De anderen moesten  een beetje tandsteen laten  verwijderen. Een bravo voor onze kids die goed poetsen en nog een grotere bravo en dank je wel aan de hele ploeg.
Tijdens hun bezoek hier in Joko Kope hebben we een wandeling gemaakt om het dorp een beetje te verkennen. De sfeer was super.
Het zijn echt vrienden voor onze kinderen. Geweldig!

 

 

Verder nieuws volgt de komende maand.

Liefs , alle kids in Joko Kope en Sylvia