Sylvia Voorwoord

Na 4 jaar ervaring als vrijwilligster gewerkt te hebben in verschillende centra met wees-, gevangenis-, strand- en straatkinderen, heb ik in 2010 de beslissing genomen definitief in Togo te verblijven om zo mijn taak en mijn droom verder te kunnen vervullen.

In 2008 hebben mijn vrienden en ik samen de vzw Joko Togo opgericht om doelbewust te werken aan de toekomst van een aantal weeskinderen.

In 2010 is de bouw van het weeshuis Joko Kope gestart. Het is gelegen in Wli-centre, een 45-tal km van de hoofdstad Lomé.

In 2012 ben ik er met twee kinderen ingetrokken om zo de werken van dichtbij te kunnen volgen. Dit in de brousse zonder sanitair comfort en zonder omheining. De kinderen, ook de volgende die er bij kwamen, hebben het project samen met mij kunnen zien groeien.

Heden vinden 20 weeskinderen onderdak in Joko Kope. Er is voor maximum 30 kinderen plaats voorzien.

Het is de bedoeling deze kinderen een warm thuisgevoel te geven. 

Getekend door hun verleden, beseffen we dat het onze taak is ze op te vangen, ze onderdak te geven, ze de kans geven om onderwijs te volgen en ze vooral proberen een liefdevol gezinsleven te bieden met de nodige steun in de moeilijke momenten. 

Ik sta er niet alleen voor. Omringd door de hard werkende vrienden in de vzw, de steun van meter- en peterschap in België en hulp van enkele lokale personeelsleden ter plaatse, vormen we een goed team.

Het mooiste cadeau en eindresultaat is ieder kind met zijn eigen capaciteiten te zien slagen om later zijn eigen toekomst verder op te bouwen.

Daar doen we het voor.

Ik weet dat ik er niet alleen voor sta, maar dat er mensen, die ons project in hun hart dragen, klaar staan om ons te steunen in de verdere ontwikkeling hiervan.

Dank je wel voor dit alles!

Liefs, 

Sylvia