BlogFotosTopWeeshuis Joko Kope

Sylvia’s Blog: Drukke weken achter de rug…

Weer wat kortnieuws vanuit Joko Kope…

Tijdens de vakantie waren er enkele uitstapjes gepland met de kids.
Zo was er o.a. de eerste kennismaking op het strand met een ritje paardrijden. De droom van velen onder de kinderen eens op een paard te zitten en te galopperen in het strandzand.
Samen met tata Ria en Christiaen enkele stranduurtjes met de kleinsten. Eerst had Felix schrik van de grote zee, maar nadien was het moeilijk om hem daar weg te krijgen. Zeer aangenaam en ontspannend.

 

 

De trouwpartij van coach Sesse en Myriam mocht maman natuurlijk niet missen.
Wat een verrassing daar Stefanie en Roel (vzw Déde) te zien.
Een geweldige tijd met hen gehad. Het feest was een succes. Simpel, joviaal en in reggae-stijl.

Samen met enkele kids, Stefanie en Roel hebben we deelgenomen aan het strandproject met Sesse.

 

 

En, eindelijk gelukt samen met Ria een bezoekje te brengen aan een groot weeshuis bij de Zusters in Aneho waar een meisje geadopteerd wordt door een Belgisch koppel. De bedoeling was een cadeautje van de toekomstige ouders af te geven aan dat meisje. Een mooi fotoboek waardoor het meisje de familie leert kennen alvorens te vertrekken. Zeer ontroerend moment.
Ik wilde het weeshuis al lang bezoeken, daar ik de sponsor, een priester Jean –Jacques uit Zwitserland al lang ken.

Om betere controle uit te oefenen in de kamers waren we genoodzaakt een venster te plaatsen, 1 in de jongenskamer, 1 in de meisjeskamer. Het was een blinde muur aan de zijde van het terras.

Op gebied van de gezondheid, hebben we geïnvesteerd om van alle kinderen een bloedanalyse en tests te laten doen. Velen hebben tekort aan calcium, magnesium en ijzer.
Noble heeft hepatitis C. Zijn behandeling begint dinsdag aanstaande bij een specialiste. Gelukkig hebben wij hier strenge regels in het huis wat hygiëne betreft. Dat maakt dat de andere niet besmet zijn.
Dado en Jacky hebben 2 sessies achter de rug bij een psychiater.
Dado is in behandeling bij een neuroloog. Er is een EEG en scanner genomen van het hoofd. Er is niets afwijkend gevonden.

Buiten dat waren er enkele zieken de voorbije weken. Abraham, Gilbert en maman hadden te kampen met pallu. Edith had een zeer zware hoest gepaard met koorts.
We zijn allen goed behandeld met medicatie, dus iedereen terug in form en op de been.

 

 

De tandartsen van EODEC zijn weer terug in het land. We hebben al een bezoekje gehad van de 4 geweldige vrouwen Fabienne, Brigitte, Cathérine en Marinaz.
Onze kids zijn weer verwend met mooie kleding. Een dikke dank je wel !!!

De school is begonnen op 24 september. Op een laag pitje, zoals gewoonlijk hier. Alle kinderen in hun uniform en met al het nodige in de boekentas zijn vertrokken vol verwachting wat het nieuwe schooljaar weer brengen mag.

 

 

Tot hier het nieuws van de voorbije weken, wordt vervolgd !

 

Groetjes , het Joko Kope team.